Painokäyrä





keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Aurinkoa ja hyvää oloa

Pieni päivittely jotta motivaatio pysyisi yllä. Nyt alkaa olla taas aika varma olo tämän laihtumisen suhteen. Olen liikkunut taas erittäin paljon ja vaaka näytti jopa 84.1 tänään, mutta kuten ennenkin, viikkopunnitus maanantaisin on ainoa "virallinen tulos", eli  sitä odotellessa, elämä voi tuoda vaikka mitä yllättäviä käänteitä tullessaan loppuviikolla.

Tänään tultuani uimahallilta tunsin ääretöntä helpotusta ja kiitollisuutta siitä, että olen vihdoin löytänyt oikeanlaisen laihdutustavan, joka ei ole liian tiukka, mutta toisaalta kuitenkin tuloksia tuova.
Kaloreiden laskeminen oikeuttaa minut syömään mitä vain. Tietenkin pyrin syömään terveellisesti ja vähäkalorisesti, mutta säästyn itsesyytöksiltä, vaikka söisinkin esimerkiksi  leivoksen. Herkkujen syöminen on ihan sallittua, vaikkakin se vaikuttaa tietysti siihen, että loppupäivän täytyy olla paljon kevyemmin tai sitten lähteä hikilenkille.

Pähkäilen jatkuvasti mielessä, miten pystyn pitämään yllä tätä liikkumisen tahtia. Päivittelen liikkumisia myös HeiaHeia sovellukseen, ja viime viikolla tuli ennätys 8 tuntia liikuntaa, mukana oli kyllä metsätyöt 2 tuntia, mutta silti aika kiva saldo. Tällä viikolla tahti on melkeinpä sama. Maanantaina kävin pitkällä kävelylenkillä kaverin kanssa, tiistaina, eli eilen  kävin kevään ensimmäistä kertaa juoksemassa vakiolenkkini 45 minsaa ja tänään olin ennen uintia (60 minsaa/2kilsaa) salilla melkein tunnin. Liikuntaa siis jo 4 tuntia ja nyt ollaan vasta keskiviikossa.

Mutta mitä muutakaan tekisin? Lapset alkavat  jo olla niin isoja, että viihtyvät omissa jutuissaan ja tietokoneella tai telkkarin ääressä en viitsi kököttää. Tietty voisin tehdä käsitöitä tai lukea kirjoja, siinäpä ehkä ideaa tälle päivälle. Kotitöitä tietty riittää, mutta ei niitäkään viitsi koko ajan tehdä...
Ai niin pakkohan mun on vielä liikkua tänään :) Olen menossa hakemaan pyörää huollosta n. 7-8 kilsan päästä, saan onneksi kyydin sinne autolla, jotten ihan liikaa rasittuisi:)

Hyvä olo siis kaikenkaikkiaan. Alan uskomaan, että toivoa muutokseen on. Ehkä pystyn muuttumaan sellaiseksi ihmiseksi, joka liikkuu hyvin aktiivisesti ja myös näyttää siltä mitä todellisuudessa on. Ehkä pystyn muuttumaan ihmiseksi joka ei niin paljon välitä makean mässäämisestä ja ei tee sohvakuolemia jatkuvasti. Ehkä pystynkin muuttumaan energiseksi ja postitiiviseksi, sellaiseksi joka myös alkaa uskoa itseensä ja omiin kykyihinsä ja samalla ottaa paremmin lähimmäisiään huomioon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti