Painokäyrä





maanantai 29. huhtikuuta 2013

Vatsa kurnii ja ihan ookoo olo

Ihan nyt sitten kivasti on mennyt tämä ilta syömisten suhteen, vaikka olenkin joutunut tekemään työjuttuja ja painimaan raha-asioiden kanssa nettipankissa koko illan. Ei haittaa, olin jo etukäteen asennoitunut tällaiseen iltaan. Söin ruokaa tultuani kotiin ja pari omenaakin on mennyt illan aikana. Muuten en ole ehtinyt syödä mitään ja olo on piristinyt. Tunnen jopa sellaista mukavan soljuvaa nälkääkin vatsassa ja ajattelinkin, että en anna sille periksi vaikka kaloreita oliskin vielä jäljellä noin hedelmän verran.

Ilta meni luultavasti ihan hyvin, koska pakottauduin asennoitumaan rauhallisesti ikäviin asioihin. Meillä oli miehen kanssa sellaista kireetä tunnelmaa aikaisemman riitelyn vuoksi ja päätin ohittaa sen "nöyrtymällä" ja pussaamalla pilke silmäkulmassa. Kun olin tehnyt tämän oloni keveni. Asia ei ehkä muuuttunut siitä, mutta ainakin oma oloni ja luultavasti miehenikin helpottui.

Niin, illan aikana tuli riideltyä lisää (mistäpäs muusta kuin taas rahasta...),  mutta tämän aikaisemman positiivisen käänteen ansioista en enää tuntenut samanlaista ahdistusta kuin yleensä. Näissä tapahtumissa siis luultavasti osasyy hyvään iltaan. Se miksi olen osannut toimia rakentavasti johtuu varmasti osittain siitä, että olen uskaltanut olla rehellinen itselleni tämän blogin kautta. Huijaamalla itseäni kasvatan syyllisyyden taakkaani, olemalla rehellinen annan itselleni työkalut muutokseen.
Vau tulipas aikaa fiksu lause :) Pitääkin painaa tuo mieleen.

Luin joskus kirjan aiheesta syömishäiriö. Kirja oli hauskalla tavalla kirjoitettu kirjailijan omakohtaisesta kokemuksesta. Siitä jäi mieleen lause: Syömishäiriöinen (kirja oli ruotsiksi, puhuttiin oikeasti ruuan väärinkäyttäjästä, eli mat-missbrukare) , okei jatkan siis: Väärinkäyttäjä syö ratkaistakseen elämän ongelmat.
Siitä lauseesta sain paljon pohtimista. Aina kun tekee mieli ahmia, voi miettiä mitä ongelmaa ahmimisella yrittää ratkaista tai mitä asioita vältellä. Tässä oma listani:

Syön:

Tylsyyteen -> ongelma: elämänsisältöä ja energiaa puuttuu. Haen elämäniloa liian "helpolla", eli sen sijaan, että näkisin hieman vaivaa esim. touhuamalla lasten kanssa tai menemällä ystävän kanssa lenkille voin esimerkiksi jämähtää television ääreen. Tylsyys johtuu usein laiskuudesta ja laiskuus taas voi johtua uupumuksesta ja masennuksesta. Kuinka helpolla olemmekin kuilun partaalla, ihan päivittäin voin väsyyneenä laiskistua ja joutua huonoon kierteeseen.

Kiukkuun ja harmitukseen -> yritän ratkaista kiukun aiheuttajan syömällä, tai yritän rauhoittaa mieltäni sen sijaan, että kohtaisin aiheuttajan ja koettaisin ratkaista ongelman

Silloin kun ruokaa ja herkkuja on "liikaa" tarjolla -> yritän päästä houkutuksista nopeasti eroon tai syön kuin viimeistä päivää, koska kuvittelen, että pian niitä ei enää saakaan

Parisuhdeongelmiin ja tyytymättömyyteen sekä suhteeseen, mieheen, että itseeni -> "ongelma" on tällä hetkellä ratkaisun alla, käymme pariterapiassa ( ja käyn myös yksilöterapiassa), mutta tässä puhutaan jo suuren mittakaavan ongelmasta, jonka ratkaisuun vaaditaan aikaa ja työtä. Tänään taisin tehdä hyvän askeleen kohti toimivaa parisuhdetta unohtamalla ylpeyteni hetkeksi ja ottamalla esiin huumorikortin mökötyksen sijaan.


Noista syistä voisin lähteä liikkeelle, pistän tämän kaiken syvälle mietintämyssyyni, juurruttaen asiat alas varpasiin asti!

Mulla on aina tarve visualisoida ajatukseni jotenkin, tässä vois ajatella, että uudet ajatukset ovat nuo puut ja niiden juuret työntyvät syvään sisääni, niin, että niistä tulee osa minua muuttaen toimintani suotuisimmiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti