Painokäyrä





perjantai 5. huhtikuuta 2013

Hallittu herkuttelupäivä pohdiskelua ja pitsimekkoposeeraus

Viikonloppu edessä ja viikko on tähän saakka sujunut oikein hyvin. Tänään olen syönyt herkkujakin kohtuudella, mutta en ole ylittänyt kaloreita, koska tienasin niitä 880kcal lisää uimalla 1,5 tuntia! Tuntuu ihan hullulta, että laihdun vaikka syön ihan kivasti, ainoa ero entiseen on, että hallinta pysyy, eli herkkuhetki ei johda ylenmääräiseen  herkutteluun. Laitanpa tämänpäiväiset syömiset näytille:

Aamupala (170kcal):

Maustamaton rasvaton jogurtti mustikoilla ja 2tl hedelmäsokeria+ muutama sokeriton Talk-Muru

Lounas (502kcal):

Itsetehty linssikeitto+ 2 Ruispalaa oivariinillä ja raejuustolla. Omena jälkkäriksi

Iltapäivällä (n. 500kcal):

1 Cappucino, + Jäätelöä vohvelissa

Päivällinen (484kcal):

Riisi-kana-kasvis wokki

Iltapala (424kcal):

2 lämmintä ruisleipää+ 60g Polarjuustoa+kinkkua, oivariini ja tomaatti + muutama appelsiinipalanen

Kaloreita yhteensä 2080, mutta liikunnan 880 kalorin ansioista olen nollilla (norm. laihdutuskulutus ilman liikuntaa on 1200kcal)

Okei olihan tuo aikamoinen määrä ruokaa, mutta uiminen kuluttaa todella paljon. Olisin voinut jättää jätskin syömättä tai edes vohvelin pois ja pienemmän pallon, mutta päätin herkutella kunnolla kun tiesin illalla treenaavani kalorit pois. Iltapalan lämpimät voileivät ovat yllättävän kaloripitoisia. Tuo juusto niissä on pahin, eli tavallinen satsi 15% juustoa kahden leivän päällä on n. 150 kaloria....Harmittaa kun tykkään syödä lämpimiä leipiä iltapalaksi, mutta usein niin paljon kaloreita ei enää ole illalla käytettävänä.

No mutta, voin nyt olla tyytyväinen itseeni, syöminen pysyy hallinnassa, tunnen normalisoituvani. En ole voinut olla punnitsematta itseäni, vaikka parempi olisi, että vaa'alla kävisi vain kerran viikossa. Oloni on kuitenkin ollut ihanan kevyt ja aktiivisen treenamisen ansioista alan myös kiinteytymään, siksi olen halunut vaakakiksit aamuisin :) Nyt näkyy jo 83 alkavia numeroita, mutta maanantaina vasta ratkaistaan viikon todellinen pudotus!

Kevyen olon takia uskaltauduin illalla jo kaivamaan komerosta vaatteita, joita en olisi haaveillutkaan pukevani  päälleni  runsas kuukausi sitten, edistystä on tapahtunut ihan älyttömästi! Ostin viime kesänä aivan ihanan valkoisen retropitsimekon, taisin silloin pukea sen tunikana päälleni yhden kerran. Nyt se näyttää taas samalta kuin silloin kesällä painaessani saman kuin nyt. Tämä mekko tulee sopimaan hienosti kun saan vielä 5 kiloa lähtemään, sillloin istuvuus paranee ja mitään muhkuroita ei enää näy! Sitä odotellessa siis:)
Alla kuvia minusta mekossa, alankin laittamaan kuvia itsestäni mekossa aina kun edistystä tapahtuu, esim. 5 kilon välein.

Vielä kuukausi sitten tämä olis ollut ihan hirveä päälläni, nyt tämä alkaa jo istumaan.

Okei vedin kyllä vähän vatsaa sisään:)

Olen pohtinut persoonani muuttumista laihtumisprojekteissani. Helposti uppoudun tähän puuhaan niin, että kaikki ajatukseni alkavat kiertämään kehää vain laihdutukseen liittyvän ympärillä. Huomaan, että muut asiat eivät kiinnosta yhtä paljon ja jopa sosiaaliset tilanteet kuivuvat aavistuksen, koska niin paljon energiaa menee keskittyessäni asioihin, joita en voi tai halua muille jakaa.
Ehkä tähän tulee nyt muutos, koska nyt saan blogin kautta pyörittää näitä ajatuksia väsymiseen asti. Kun suljen koneen voin keskittyä elämän oikeisiin asioihin.

Huomaan myös helposti alkavani suorittamaan liikuntaa vaikkakin ilolla, mutta hivenen pakkomielteisesti. Ymmärrän, että suoritustila helposti loppuu pettymykseen, kun erilaisessa elämäntilanteessa ei pystykään jatkamaan suorittamista. Tämän vuoksi minun täytyy oppia olemaan itselleni armollinen kun tämä päivä koittaa.

Silti en nyt aio luopua tästä ihanasta liikunnan innosta, nyt kun energiaa on, käytän sen laihtumisen hyväksi. Tämän superstartin kautta toivon pääseväni kiinni sellaiseen liikumiseen, joka on paljon suurempi osa elämääni kuin se koskaan aikaisemmin on ollut. Tällä viikolla liikunatunteja on jo 5,5h takana ja tähän ei sisälly hyötyliikunnat kuten pyöräily ja kävely:) Viikonlopun aikana aion vielä käydä joko juoksulenkillä tai sitten sali+uintitreeni yhdistelmällä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti