Painokäyrä





torstai 14. maaliskuuta 2013

Mikä erottaa tämä kerran muista yrityksistäni?

Huolimatta tämänpäiväisestä pienestä alakulosta, projektin suhteen tunnen oloni vahvaksi. Nyt olen tosissani etenemässä kohti päämäärääni. Mistä tämä vahva motivaatio sitten johtuu? Miten tämä eroaa muista yrityksistäni, esimerkiksi viimeisestä painonpudotuksesta, minkä aloitin tammikuussa?

Vastaus löytyy uuden löytämisen innosta. Aloin kirjoittamaan blogia. Se on jotain täysin erilaista verrattuna aikaisempiin laihdutuskertoihini. Blogin ansiosta saan kirjoittaa. Nautin siitä. Blogin ansioista sanon asiat ääneen, kerron vaikeuksista, suunnittelen,  mutta teen myös lupauksia.

Nämä suunnitelmat ja lupaukset ovat minun avaimeni kun haluan tavoitella elämässäni jotain. On se sitten vaikkapa laihdutus tai jotain muuta elämässä. Kun on suunnittelut tarkkaan ja samalla tekee itselleen ja muutamalle tarkoin valitulle "todistajalle" lupaukset (ok, blogin kohdalla tuo tarkoin valitut ei oikein toteudu:)), asiat lähtevät etenemään itsestään.

Syy miksi aikaisemmat laihdutusprojektini ovat päätyneet painon uudelleen nousuun, joko ennen tavoitetta tai sitten tavoitteen saavutettuani, johtuu siitä, että en ole suunnitellut elämää tavoitepainoon pääsyn jälkeen.
Mielikuvissani olen tavoitepainoisena ollut hoikka ja onnellinen. Silti en ole ollut tyytyväinen saavutettuun tavoitepainoon, vaan olen aina kokenut, että matkaa onkin vielä lisää jolloin alkuperäisiltä suunnitelmilta on hävinnyt pohja! Olen muuttunut epävarmaksi sen suhteen mitä oikeastaan haluan ja myös punninut sitä, että onko tämä saavutettu tavoitepaino todellisuudessa muuttanut elämääni yhtään onnellisemmaksi....

Tällä kertaa aion pysyä kohtuudessa suhteessa odotuksiini. Tiedän, että tavallinen arki ajoittaisine alakuloinen kuuluvat elämään myös normaalipainoisena, minun on hyvä muistaa myös, että painoni ei ole mittari siitä, minkälainen ihminen olen. Normaalipaino tulee olemaan tila, jossa pystyn liikkumaan monipuolisemmin, voin pukeutua monipuolisemmin ja häpeän taakkani pienenee. Tulen olemaan energisempi ja terveempi, sekä tulen pitämään enemmän peilikuvastani.

Nämä ovat ne tavoitteet jotka tulen saavuttamaan, näiden tavoitteiden ansiosta, tulen kulkemaan tämän ajoittain kivisen ja raskaan tien ja jatkamaan sitä myös lopun elämääni. Listaan alle vielä normaalipainon tavoitteet.


Tavoitepainon varsinaiset saavutukset:


1. Liikunta helpottuu
2. Voin pukeutua monipuolisemmin, "vaatetuska" helpottuu
3. En häpeä ulkonäkäni enää ja voin olla jopa tyytyväinen itseeni
4. Olen terveempi ja energisempi, joka johtaa parempaan psyykkiseen hyvinvointiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti