Painokäyrä





sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Varoitus; tilitys syömisvimmakohtauksesta...

Koska mikään muutos ei tapahdu ilman ajoittaisia alamäkiä, olen päättänyt kirjoittaa myös niistä rehellisesti ja pakoilematta.

Eilinen etukäteen pelkäämäni kyläily laukaisi kuitenkin syömisvimman. Kylässä söin Cartedior-jäätelöä ja taistelin vastaan pakkoa nuolla koko rasia puhtaaksi:) Joo, otin kyllä lisää ja söin vielä siivun kääretorttua ja "muutaman" lakritsin.Onneksi kyseessä oli sukulaiset, koska muuten olisin saanut hävetä ahmimistani vielä enemmän.

Kotiin tultuamme avasin telkkarin katsoakseni lempisarjaani. Oloni oli levoton ja masentunut. Oli pakko saada lisää syömistä. Ensin söin puoli purkkia raejuustoa, minkä jälkeen vedin viilin banaaninpaloilla. Taistelin vastaan halua lähteä kauppaan ostamaan suklaata,  mietin mielessäni King Size Tuplapatukka, kuinka vain tämän illan voisin herkutella, koska hanat ovat jo auki. Ajattelin, että nyt olisi hyvä mahdollisuus, koska huomenna on jo myöhäistä, huomennahan vedän tiukkaa linjaa taas.

En lähtenyt kauppaan. Sen sijaan laitoin kulhoon kuivia sokerittomia Talk-muruja. Napostelin niitä ihan vain koska jostain syystä ihan pakko. Olo oli tosi masentunut. Ajattelin, että on parasta mennä nukkumaan, jotta en pilaisi myös seuraavaa päivää.

Tiedostan kyllä, taistelen jonkinnäköistä syömishäiriötä vastaan.Näiden asioiden myöntäminen ja yksityiskohtainen analyysi mitä tapahtui ja miksi auttaa toivottavasti minua pääsemään eroon tästä sairaudestani.

Olen myös kokenut pitkiä valoisia jaksoja, joten uskon, että minulla on mahdollisuus selvitä tästä.

Tänään heräsin liian paljon nukkuneena kymmeneltä. Tunnustelin oloani kauan, herättelin itseäni pikkuhiljaa muistuttaen mielessäni projektini tärkeyttä. Samalla tunsin epävarmuutta kohdata tulevan päivän, mitä jos kaikki taas jatkuu eilisen tapaan? Mitä jos onnistun syömään alkuviikosta vaivoin pudottamani painon takaisin. Mitään tietoahan minulla ei edelleenkään ole edistyksestä, lukuunottamatta kahden ensimmäisen päivän 800gramman pudotusta.
Huomenna saan totuuden vaa'an lukemien muodossa. Siksi myös pelkoni on aiheellista, mitä jos viikonlopun aikan pilaan kaiken??

Estääkseni kohtausten uusimista, koetan pitää itseni mahdollisimman aktiivisena koko päivän. Kohta aloitan siivoamisen, iltapäivälllä menen punttisalille ja uimaan ja illemmalla voisin ehkä vielä käydä rennolla kävelyllä.
En uskalla istua sohvalle. Silloin on vaara, että syömisvimma jälleen herää...

Nyt siis mahdollisimman positiivisin mielin tähän päivän. Koetan karistaa eiliset huonot kokemukset mielestäni ja ennen kaikkea lopettaa itsesyytökset!

Talk-Murut (kuva alla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti