Painokäyrä





tiistai 12. maaliskuuta 2013

Syvällisempää pohdiskelua

Miten voisin auttaa muita? Lähipiirissäni on ihmisiä jotka tarvitsisivat myös terveellisiä elämäntapoja ja sen mukana tuomaa laihtumista. Eräälle läheiselle sukulaiselleni toivoisin erityisesti motivaatiota löytää itselle hyvä ja terveellinen tapa laihtua. Tätä ennen kaikkea hänen terveyden takia, hän on minulle tärkeä ja toivon näkeväni hänet terveenä ja energisenä mahdollisimman pitkään!

En voi kuitenkaan pakottaa, en voi myöskään houkutella mukaan johonkin johon toinen ei ole valmis. Voin vain toivoa hyvää. Voisiko oma esimerkkini toimia apuna? Jos oma onnistumiseni antaisi muille motivaation? Kyseessähän ei ole pohjimmiltaan laihduttaminen, vaan kyse on onnellisuuden tavoittelemisesta, sellaisen onnen, jonka saa kun huomaa onnistuvansa tavoitteissaan, kun huomaa kehonsa tervehtyvän ja mielen seuraavan mukana. Ymmärrän luonnollisesti, että elämässä on tärkeämpiakin asioita kuin laihtuminen ja että onnellinen voi olla myös ylipainoisena, mutta minä henkilökohtaisesti en voi olla sitä ja uskon, että ylipaino vaikuttaa negatiivisesti monen muunkin elämään.

Eräs läheiseni sanoi minulle tänään, että näytän jo paljon laihtuneelta, että näytän kauniilta. Se oli kauniisti sanottu, sain hyvän mielen. Näkemisestämme oli kulunut parisen viikkoa, mutta laihtumisen vaikutus näkyi jo. Itse uskon kuitenkin, että vaikutus on enemmän kehonsisäinen kuin ulkoinen. Parin kilon vaihtelu on niin pieni, että se ei rasvamäärässä voi näkyä. Mutta se olo joka syntyy terveellisistä elämäntavoista on ihan omansa. Herää toivo, herää sellainen toivo elämään jonka oli kadottanut pitkäksi aikaa! Sen ajan kulki välinpitämättömänä terveyttään ja itseään kohtaan, sitä aikaa olen elänyt aina toistamiseen monen vuoden tai ehkä koko elämäni ajan. Hyvän ajan vaikutus loistaa kasvoissani, olen helpottunut, vaikka ei tätä aina helpoksi voi sanoa :)

Sitten asian voi kääntää toisin päin:  kun lihoo muutaman kilon, vaikutus näkyy myös nopeasti. Paha mieli ja itsesyytökset tekevät ilmeestä väsähtäneen. Pahinta on omassa päässä vellovat ajatukset:
"näkyyköhän musta päälle päin nämä joululomalla tulleet kokonaiset viisi kiloa" "mitäköhän muutkin ajattelee kun en pysty pitämään itseäni kurissa" " vatsamakkarat näkyvät taas, koska housut puristavat liikaa vyötäröltä" inhottava olo!

Sellaisten ajatusten kanssa kulkeminen ei voi olla kenellekkään terveellistä. Parempi olisi vain todeta kilojen tulleen "hupsista tulipa syötyä, aloitanpa heti niiden sulattamisen". Helppoa se on näin todeta miten pitäisi tehdä, on niin luonteevaa syyttää itseään, koska itsehän ne ruuat sinne suuhunsa työntää! Tähän tulisi löytää tasapaino. Elämässä tulee aina sellaisia jaksoja jolloin kerää itselleen muutaman lisäkilon, mutta ne tulis heti laihduttaa, ilman sen kummempia itsesyytöksiä.



Istun tällä hetkellä kuulokkeet korvilla. Aion kuunnella iltasaduksi aikaisemmin aloittamani Jari Sarasvuon radio-ohjelman. En olisi itse uskonut kuuntelevani sitä miestä ja vielä ilman suurempia erimielisyyksiä, mutta hän on yllättänyt minut lämpimällä ja syvällisellä ohjelmalla! Niitä on tullut talven aikana radiosta jo jonkin aikaa, mutta tämä viimeinen, jossa käsitellään terveyttä on kyllä todella hyvä, en taida malttaa odottaa hetkeä jolloin saan blogin suljettua ja Sarasvuon kertomaan ajatuksiaan elämän totuuksista. Tässä linkki ohjelmaan, suosittelen lämpimästi:

http://areena.yle.fi/radio/1820761




 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti